OM OSS

 

Jag heter Carina Eriksson och min man Dennis, vi bor i närheten av Boliden i Västerbotten.

Vi har fastnat för perser de är sociala, en nyfiken kelig ras som passar oss helt utmärkt, vår stora passion är just varianten colourpoint, maskade dvs färg som en siames, kroppsfärgen vit/beige och ansikte, öron, tassar och svans en annan, ex brun,blå,röd färg mm och med alltid blåa ögon.

I dagsläget så är alla mina fertila katter inte "maskade" ej heller bär på anlaget, vilket innebär att jag inte kan få colourpoint. Så min två sista kullar har vanliga färger på perser, som helblå (grå), helröd (röd) samt vanlig paddfärg mm
 

Vi har haft 6 kullar kattungar, sen vi köpte in vår första perserkatt Atlas i jan-05, har nu för tillfället 4 perser. Utställning är ett roligt sätt att träffa annat kattfolk och samtidigt givetvis få sin katt bedömd, så när det är utställning här i norr så brukar vi oftast delta.
Vår målsättning med katteriet är att föda fram 1 - 2 kullar per år friska katter, förutom det så tycker vi att det är jätteviktigt med bra hem till de små, finns den minsta tveksamhet så säljer vi inte.Vi tycker att det är en självklarhet att katterna ska behandlas som en familjmedlem.  I dag har vi bara kastrater så kattungar ligger i framtiden.

 
Här i skogen i Holmselet, Boliden har vi bott sedan 1993
 


Carina